ELPOLLTV

Dil03062024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 03 Juny 2024 12:26

La nova pizza El Poll

Publicat per

A la carta de la pizzeria Digiovanni Llagostera, s’afegirà una nova pizza anomenada EL POLL. 

Aquesta pizza no és una qualsevol, sinó que estarà creada per vosaltres. 

A través de la publicació d’Instagram des del perfil @elpolltv o @digiovannillagostera podràs participar en la creació de la pizza i en un sorteig per tastar la nova adquisició. 

Has de triar fins a 4 ingredients, fent un comentari en la publicació d’Instagram, i serà el xef de la Pizzeria qui escollirà la millor combinació. Després amb tots els participants es sortejarà una pizza El Poll per a dues persones. 

La data límit per a poder participar serà el diumenge 9 de juny i el guanyador del sorteig s’anunciarà el 14 de juny. 

L'Escola de Teatre del Gironès (ETG) va celebrar aquest diumenge el seu festival de fi de curs al Teatre Casino Llagosterenc. 

Durant el festival s’hi van poder viure diferents actuacions dels alumnes de les aules de Bescanó, Fornells de la Selva, Llagostera, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix. 

La presentació va anar a càrrec del director del Galliner, del conseller comarcal de cultura, Robert Mundet i del regidor de cultura de l’Ajuntament de Llagostera, Adrià Guinó. 

El director del Galliner, va destacar la importància del teatre i va agrair la dedicació dels professors i la implicació de les família. Per la seva part, Adrià Guinó i Robert Mundet, van remarcar la rellevància del projecte de l’ETG en la dinamització cultural de la comarca i el compromís dels ajuntaments amb l’educació artística.                           

Els assistents al festival van gaudir d’una tarda plena d’emocions, amb obres de teatre que abastaven diversos gèneres i estils. Cada grup d’alumnes va mostrar el treball i l’esforç realitzat durant el curs. 

L’ETG és un projecte educatiu del Consell Comarcal del Gironès fundat l’any 2005, que compta amb la participació dels ajuntaments dels pobles que acullen una aula, entre ells Llagostera. El projecte acadèmic és a càrrec del Centre de Formació Teatral El Galliner.

Dilluns, 03 Juny 2024 10:05

La Fira Playmobil

Publicat per

Aquest cap de setmana va tenir lloc la Fira del Playmobil.

Una fira que es va situar a l'edifici Polivalent on hi podies jugar, explorar i donar suport a una gran causa. 

Per a ccedir-hi havies de fer un donatiu de 3 € que anaven destinats a l'Associació Duchenne. Aquesta associació lluita per a posar fi a la Distròfia Muscular de Duchenne i Becker. Perquè saltar, aixecar-se o córrer deixin de ser reptes diaris per als nens que ho pateixen.

Dilluns, 03 Juny 2024 09:08

La travessa solidària per l'ELA

Publicat per

Joan Sàbat va iniciar aquest diumenge 2 de juny la seva travessa en benefici de la Fundació Miquel Valls, fundació catalana d'ELA.


La travessa consisteix en un recorregut des de Cap de Creus fins al Cap Hiber d'Hondarribia, fent així aproximadament uns 800 km. El llagosterenc té previst finalitzar la ruta a mitjans de juliol. 


Joan Sàbat, membre del grup d'excursionistes Bell Matí de Llagostera, és una persona quel'apassionacaminar, i sobretot pel Pirineu. No és la primera vegada que inicia aquesta ruta, peròno és des del 2017 que no la finalitza per complet. Aquest any, s'ha proposat poder acabar-la en honor al seu amic que ens va deixar fa aproximadament dos anys per la malaltia de l'ELA i així poder ajudar a les persones que l’estiguin patint actualment i a les seves famílies. És per això que aquesta travessa va dirigida a la Fundació Miquel Valls, fundació catalana de l'ELA.


La iniciativa consisteix a fer aportacions de 10 € per cada km, que es destinaran íntegrament a la Fundació Miquel Valls.

Les donacions les podeu fer a través d’aquest enllaç on se us facilita tant el nombre bancari per fer transferència com el número per fer un Bizum. Recordeu posar al concepte “Sàbat”. 

 

Joaquim Garcia, l’alumne recentment graduat de Batxillerat Humanístic per l’Institut de Llagostera, on ha aconseguit matrícula d’honor, ha sigut guardonat amb la tercera posició en les 8es Olimpíades Clàssiques de la UAB. 

Les Olimpíades Clàssiques de la UAB organitzades per l’Equip Argó de Llengües i Cultura Clàssiques i el grau de Ciències de l’Antiguitat de la UAB, en col·laboració amb l’ICE de la UAB i el Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, consisteixen en dues proves, una de grec i una de llatí. Es celebren amb l’objectiu de fomentar l’estudi de les llengües i la cultura clàssica entre l’alumnat de 2n de batxillerat, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica i proporcionar un punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat. 

Les dues proves tenien la mateixa estructura que es dividia en dues parts. La primera era una traducció d’un fragment, i la segona eren un seguit de preguntes, tant de resposta redactada com de a, b, c, d, sobre diferents aspectes del text traduït, relacionades amb la sintaxi, morfologia, etimologia, etc. 

Per en Joaquim ha estat un honor haver quedat 3r en la classificació. Tal com assegura ell –“ha sigut com una mena de reconeixement tant del meu esforç i les meves capacitats, com d’afirmació en què poder sí que seré bo en el meu camp d’estudi, Filologia clàssica”.

La gala autònoma va consistir en una conferència a càrrec de Meritxell Blai, i finalment l’entrega de premis. 

L’Assemblea General de la Unió de Botiguers  volen incorporar bars i restaurant a l’organització

L'Assemblea General de la Unió de Botiguers, ahir al vespre, va celebrar una reunió important pel futur comerç del municipi.


Sota la creença que la unió fa la força i que junts es poden aconseguir grans coses per dinamitzar el comerç, es va posar sobre la taula la possibilitat d'ampliar la Unió de Botiguers de Llagostera, incorporant bars i restaurants a l'organització.


En els pròxims dies continuaran treballant en la definició d'aquesta possible ampliació, sempre amb l'objectiu de crear una associació més forta, més representativa i més efectiva.

Més de 4.000 hores de formació en sostenibilitat i més de 8.500 participants tornen a convertir el Concurs Digital Infantil d'Aqualia en tot un referent nacional a l'educació en valors sobre l'ús de l'aigua

Una nena del municipi ha resultat finalista del certamen i ha rebut de mans de l'alcalde el seu premi, una targeta per a material esportiu

L'alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, i la responsable de Contractes Girona Sud d'Aqualia, Marta Ferrer, han lliurat el premi a la finalista del Concurs Digital Infantil que aquest any es va convocar sota el tema “Aqual i ODS6, el repte Aqua-Olímpic”, al voltant del site www.aqualiaiods6.cat.

Laia Bragulat Calverol, de l’escola Puig de les Cadiretes, ha rebut com a premi una targeta per a material esportiu de 30€ i un llenç del seu propi dibuix. 

Les Aqua-Olimpíades han servit de teló de fons per a explicar als més petits l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Enguany el llenç del dibuix consistia a dissenyar una escena de la seua pròpia ciutat Aqua-Olímpica, en la qual havien de contestar amb èxit, abans de començar a treballar sobre el llenç, a tres preguntes relacionades amb la labor que exerceix Aqualia i la seva implicació i acompliment a l’hora de cuidar el planeta. “Gràcies a concursos com aquest podem conscienciar als més petits de fer un ús responsable de l’aigua”, ha afirmat la responsable del servei a Llagostera.

El consistori i Aqualia agraeixen a tots els participants la seva creativitat i esforç i informen que continuaran desenvolupant iniciatives com aquestes que difonguin el sentit de responsabilitat, que el conjunt de la societat ha de desenvolupar respecte a l’ús de l’aigua, a través dels més joves.

Una acció consolidada: prop de 300.000 participants i milers d‟hores formatives

Més de 8.500 alumnes de 3r i 4t de Primària dels municipis on Aqualia presta el seu servei han participat a la XXI edició del Concurs Digital Infantil. El certamen ha proporcionat 4.100 hores de formació digital en sostenibilitat i es consolida com un projecte educatiu de referència, que ja ha aconseguit formar prop de 300.000 joves en la importància de la gestió eficient de l'aigua i de la feina que hi ha darrere d'obrir l'aixeta i comptar amb aigua de qualitat.

 

Sota la idea de conèixer una mica més el municipi i la seva història alhora que practiquen la llengua, aquest matí els alumnes de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, el Taller d'acollida Lingüística organitzat per Càritas, el grup d'alfabetització de Llagostera Solidària i membres del Grup Llavors, grup de dones coordinat des de l'àrea d'Acció social, han gaudit d'una visita guiada pel nucli antic. 

La ruta ha començat a la Casa de les Vídues, ha continuat cap al carrer Olivareta fent parada a Can Caciques en direcció cap a la plaça del Castell i ha acabat a la sala de Plens, on la regidora d'Educació, Irene Miquel, ha adreçat unes paraules a tots/es els assistents i els ha encoratjat a continuar aprenent el català.

Aquesta ha estat una iniciativa sorgida de les reunions entre agents de llengua catalana coordinades des del servei d'Educació. 

L'objectiu de la visita és que als alumnes dels diferents recursos coneguin més el lloc on viuen, practiquin la llengua que estan aprenent i tinguin contacte entre si.

Dilluns, 27 Maig 2024 07:13

Nit dels Museus a Llagostera

Publicat per
Can Caciques, el Centre d’Interpretació de Llagostera ha celebrat aquest dissabte la Nit dels Museus. Es tracta d’una iniciativa que aposta per una mantera diferent de visitar els museus, fora d’horari habitual (de nit) i amb propostes culturals de tota mena. A Llagostera s’ha fet una visita guiada amb l’arqueòleg Joan Llinàs al nucli antic. Una ruta que ha permès als visitants descobrir diversos detalls i curiositats del doble recinte emmurallat del municipi.

La nit ha finalitzat amb un sopar i música en directe al pati de Can Caciques.

Avui, 22 de maig, a les 22.05, a TV3, i a la plataforma 3Cat, s'estrena "El tros", un concurs presentat per Anna Simon en què deu parelles formades per pagesos i urbanites competeixen per obtenir el títol de millor parella de pagesos de Catalunya.

El concrus s'ha enregistrat a Llagostera, concretament a la masia Can Gascons. Els deu ruralites participants tenen una àmplia experiència en el sector de la pagesia. En canvi, als concursants de ciutat la natura els avorreix o els posa de mal humor i no veuen sentit al treball físic. Però durant el concurs hauran de deixar de banda el mòbil i les xarxes socials, calçar-se les botes i arremangar-se per aconseguir superar reptes físics increïbles que posaran a prova les seves habilitats i resistència. Les deu parelles es dividiran en dues famílies: la vermella i la blava. Totes dues competiran per mostrar la seva destresa en les proves relacionades amb la pagesia. Els guanyadors de cada episodi obtindran recompenses, mentre que els perdedors dormiran a la pallissa i, a més, podran ser nominats per abandonar el programa. Al final, la parella guanyadora aconseguirà alçar el trofeu de millor parella de pagesos del país, a més d'embutxacar-se 10.000 €.

Anna Simon presentarà el concurs amb l'ajuda i l'assessorament de l'"agroyoutuber" mallorquí Miquel Montoro i de Marina Pifarré, pagesa i referent en la defensa de la pagesia, que faran de jutges de cada prova. A més, en cada programa hi intervindrà un expert en la matèria del dia que avaluarà la destresa dels concursants i els advertirà sobre les dificultats de les tasques que han de realitzar. "El tros", una producció de 3Cat amb la col·laboració de Shine Iberia, és un concurs espectacular que reivindica la vida a pagès i gràcies al qual tots tornarem a les nostres arrels.

Pàgina 1 de 294