ELPOLLTV

Diu19052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Diumenge, 12 Maig 2024 08:35

6.341 llagosterencs cridats avui a les urnes

Publicat per
Un total de 6.341 llagosterencs estan cridats avui a les urnes. El col·legi electoral es troba situat a les aules de l’Institut de Llagostera. Dels resultats obtinguts en aquestes eleccions sortiran els 135 diputats i diputades que representaran als ciutadans i ciutadanes al Parlament de Catalunya. El col·legi obrirà les portes a les 9 del matí fins a les 20h.

Una tempesta geomagnètica considerada servera pels experts ha permet divisar aquest divendres a la nit aurores boreals des de diversos punts de Catalunya, entre ells Llagostera. El fenomen s'ha de produir durant tot el cap de setmana i es preveu que la tempesta afecti tot el planeta. El llagosterenc, Marc Gassó, ha pogut captar aquest efecte lluminós habitual en països del nord d'Europa, des de Can Carbonell, entre Llagostera i Vidreres. Les prediccions indiquen que el fenomen es produirà durant tot el cap de setmana arreu del planeta.


La Festa Major de Llagostera s'acosta, i amb ella, un munt d'oportunitats per a capturar moments inoblidables. Per a assegurar-te que el teu mòbil estigui a punt per a l'acció, segueix aquests consells:

1. Espai d'emmagatzematge:

  • Allibera espai: Elimina fotos antigues, aplicacions que no facis servir o mou arxius a una targeta SD.
  • Targeta SD: Si necessites més espai, inverteix en una targeta SD per a ampliar l'emmagatzematge del teu telèfon.

2. Qualitat de les imatges:

  • Ajusta la configuració: Augmenta la resolució de la càmera i activa el mode HDR per a obtenir imatges més detallades i amb més colors.
  • Desactiva el flaix: Sempre que sigui possible, aprofita la llum natural per a aconseguir fotos més naturals i evitar ombres dures.

3. Captura l'ambient:

  •  Apps de càmera: Prova aplicacions com Open Camera o VSCO per a tenir més control sobre la configuració de la càmera i aconseguir efectes creatius.
    • Open Camera: Aquesta app gratuïta ofereix una gran varietat de funcions i controls manuals, com la velocitat d'obturació, l’ISO i el balanç de blancs.
    •   PicsArt:   Aquesta app et permet editar les teves fotos amb una gran varietat d'eines, filtres i efectes. També pots crear collages i afegir text a les teves imatges.  

4. Comparteix els teus records:

  • Xarxes socials: Puja les teves fotos i vídeos a les xarxes socials amb els hashtags #FestaMajorLlagostera i #Llagostera per a compartir-los amb el món.
  • Impressió: Selecciona les teves fotos preferides i imprimeix-les per a tenir un record físic de la festa.
  • Correu electrònic: La millor manera d'enviar directament les fotografies sense alterar la seva qualitat.

Amb aquests consells, el teu mòbil estarà a punt per a convertir-se en el teu millor aliat durant la Festa Major de Llagostera. Aprofita al màxim les seves capacitats per a immortalitzar els moments més divertits, emotius i inoblidables d'aquesta festivitat tan especial.


El 21 de març, va ser quan, Edgar un jove llagosterenc, va decidir iniciar la seva aventura de recórrer Espanya caminant de punta a punta.



L'Edgar, un jove de dinou anys que es trobava perdut després d'acabar el seu primer any de carrera, Comunicació Audiovisual, i adonar-se que no era el que ell volia, va decidir començar la seva aventura: recórrer Espanya caminant de punt a punta.

El trajecte es va posar en marxa el 21 de març a Cádiz, però va reiniciar l'aventura el mes d'abril, ja que va estar aturat una setmana a Sevilla per treure's el carnet de conduir.

La ruta que està realitzant és Cádiz, Sevilla, Mérida, Cáceres, Salamanca, Zamora, Estorga, León, San Vicente de la Barquera, Gijón, Obviedo, Lugo i finalment, Santiago de Compostela.

En ser la primera vegada que el llagosterenc fa aquest tipus de viatge, ha anat combinant diferents trams del camí de Santiago per no perdre's, de la mateixa manera que ha utilitzat les infraestructures i albergs que aquest ofereix.

L'Edgar assegura que no és una aventura cara, i que ell s'està gastant entre 700 i 1.000 euros al mes. De la mateixa manera que el seu objectiu és gaudir del moment, viure el dia a dia i que vingui el que hagi de venir. Que per ell no existeix el futur, que només viu el present.

Una de les seves anècdotes va succeir a Guillena quan va haver de creuar un camp durant una hora i mitja sense pantalons ni sabates perquè el camí era al cantó d'un riu i aquest es va enfonsar.

Ara mateix l'Edgar es troba a la ciutat de Zamora, i té previst acabar l'aventura al mes de juliol. Assegura que aquest viatge li ha servit per veure la vida des d'una altra perspectiva i que a partir d'ara no tindrà cap lligam amb res que li pugui impedir fer el que senti i vulgui en cada moment.

@ejc.shorts


Després de tres jornades consecutives de robatoris amb força a domicilis i establiments de Llagostera, entre ells a la Llar de Jubilats, la Policia Local de Llagostera ha aconseguit identificar i detenir el presumpte autor d’aquests fets delictius.

En un dispositiu especial, l'individu ha estat detingut in fraganti mentre intentava accedir en un establiment comercial del centre del poble amb la intenció per cometre un nou robatori.

Durant l'operatiu, una de les membres de les forces de seguretat ha resultat ferida, patint lesions a la mà. Les primeres preocupacions apuntaven a una possible fractura, però, per fortuna, els informes mèdics han descartat aquesta possibilitat.

Fons de la Policia Local han informat que segueixen les investigacions per intentar relacionar els darrers robatoris amb l’autoria d’aquesta mateixa persona. Es tracta d’un home de 31 anys, de nacionalitat espanyola, amb múltiples antecedents penals i reincident en robatoris a la població.

El detingut ha estat posat a disposició judicial.


L’associació Mixets de Llagostera, ha estat una de les associacions escollides dins de la nova campanya: #AdoptaGosbi del Girona FC i Gosbi. 

 

Amb l’objectiu de promoure l’adopció de gossos i gats, Girona F i Gosbi, han unit forces creant la campanya: #AdoptaGosbi.  Amb aquesta campanya, busquen donar visibilitat a la important feina que realitzen les protectores de gossos i gats, i ajudar-les a seguir amb la tasca que porten a terme. 

Onze, han estat les protectores escollides que es beneficiaran de la campanya: Mixets de Llagostera, Anxova peluda, Associació adopta gats Baix Empordà, Un munt de petjades, Associació amics animals Palafolls, Bub Bub’s Sant Hilari Sacalm, Associació protectora de llebrers Galgos 112, Associació protectora Rodamón del Baix Empordà, Cocogat, Associació Sol de Miaus i la protectora de Figueres. 

La campanya busca recaptar fons per alimentar els gossos i gats de les diferents associacions i protectores i és per això que demanen a la població fer una donació. Donacions que són obertes del 7 de maig fins al 18 de maig.   

En format d’agraïment, pel fet d’haver fet una donació, entraràs al sorteig d’una samarreta oficial del Girona molt especial. 

Samarreta que s’utilitzarà per disputar el partit del Girona- Vila-real del 14 de maig. Tanmateix, en les instal·lacions de la fanzone d’aquest enfrontament, s’instal·larà una carpa per tal de recollir objectes i estris per a gossos i gats: mantes, collars, joguines, corretges, o altres utensilis que puguin ser d’ajuda per les protectores i els peluts. 

En el marc de les campanyes d’estalvi d’aigua i reducció de residus, l'Ajuntament de Llagostera ha repartit gratuïtament airejadors d’aigua i bosses de tela per anar a comprar. L’actuació ha tingut lloc aquest dijous al mercat municipal on les àrees de Medi Ambient i de Promoció Econòmica hi ha instal·lat un punt informatiu.
Un any més el passeig Pompeu Fabra acollirà la trobada de cotxes clàssics organitzada per Lacustària clàssics. Enguany la trobada arriba a la 13a edició. Tindrà lloc el dissabte 12 de maig a partir de les 9 del matí amb un esmorzar. A les 11.30, hi ha prevista una ruta i a la tornada es farà un cocktail i el tradicional sorteig d’obsequis.
Dimecres, 08 Maig 2024 21:53

Festival Off Espurnes als Bars 2024

Publicat per
Aquest divendres, 10 de maig, segueix la programació d'Espurnes als Bars. Actuaran Roger Torné, Laia Llach i Benisfri, a la Llar de jubilats, Lolas i Xarops, respectivament. Dissabte, Olga Zoet, ho farà al Casino Llagosterenc i Fonso Castillo tancarà la programació a l'Enrenou. L'Espurnes als bars, és una de les novetats destacades del Festival Espurnes que tindrà el seu moment estelar dissabte al parc de l'Estació.
Els republicans lamenten que Junts i PSC no hagin demanat l’ajuda que l’Agència Catalana de l’Aigua ha concedit a tots els ajuntaments que la van demanar per tal de poder arreglar la xarxa d’aigua municipal i reparar fuites.

El grup municipal d’Esquerra Llagostera ha expressat la seva preocupació davant la inacció del govern local, format per Junts i el PSC, per no haver sol·licitat una important subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L’ajuda en qüestió estava destinada a la millora i renovació de les xarxes de subministrament d'aigua en baixa i a la digitalització dels sistemes de gestió de l'aigua urbana i el termini de presentació de sol·licituds va estar obert durant gairebé tres mesos.

En la resol·lució, l’ACA ha concedit totes les peticions que van realitzar els 707 ajuntaments de tot Catalunya que s’hi van presentar. Això es tradueix, econòmicament, amb 166.000 euros pel municipi veí de Cassà de la Selva, 234.000 euros per Caldes de Malavella o 300.000 euros per Quart, la mateixa xifra que també ha rebut Llambilles o Vidreres.

El regidor d’Esquerra Republicana i cap de l'oposició, Eduard Diaz, ha comentat: "És una irresponsabilitat que Llagostera no hagi participat en aquesta convocatòria de subvencions, fa temps que venim denunciant la mala gestió dels recursos que es fa des del govern i ara també en la captació dels mateixos.”

Diaz ha afegit que: “Vam prometre que seríem una oposició constructiva i vigilant. Ens sorprèn molt que aquesta subvenció s’hagi passat per alt i que l’excusa hagi estat que no hi ha projectes per fer al municipi en aigua en baixa”. Durant el ple del mes d’abril el grup d’Esquerra va esmentar diverses actuacions que podrien haver estat susceptibles de presentar-se a la subvenció, entre les que destaquen millorar la xarxa del Passeig Pompeu Fabra, el carrer Girona o el carrer Sant Josep.

Aquestes últimes setmanes els republicans ja havien retret al govern el retard en el pagament de proveïdors, després que diverses empreses es queixessin que se’ls debien factures des de feia mesos. “Estar al costat de les empreses no és només anar-les a visitar, sinó també pagar amb diligència pels seus serveis. No podem tenir autònoms del municipi, o de fora, amb milers d’euros per pagar per part de l’ajuntament”.

Des d’Esquerra Llagostera sol·liciten al govern local que es posi les piles i posi remei a totes aquestes problemàtiques per evitar perdre altres oportunitats com ha estat el cas de la subvenció de l’ACA.