ELPOLLTV

Dil20052024

Back Estàs aquí:Inici Notices Júlia Toledo
Júlia Toledo

Júlia Toledo

La Vanesa, una mare llagosterenca de quaranta-cinc anys, assoleix el títol de subcampiona d'Espanya w45 en la disciplina d'Halterofília 

Halterofília és la disciplina que practica la Vanesa des de fa tres anys, la llagosterenca que enguany ha estat guardonada com a subcampiona w45 d'Espanya. L'halterofília és un esport que consisteix en l'aixecament del màxim pes possible en una barra en què en els extrems es fixen dos discs amb diferents pesos, que són els que determinen el pes final que s'aixeca.


La Vanesa, una dona lluitadora, disciplinada, amb els objectius clars, el que busca és poder transmetre els valors de l'esport als seus fills.


Tot i que fa tres anys que practica l'Halterofília, en fa dos que es presenta a competicions. L'any 2023 va aconseguir la cinquena posició a la Copa d'Espanya a Gijón, mentre que aquest 2024 ha aconseguit la segona posició d'Espanya en la categoria woman45 a Mutxamel Alacant. Campionats nacionals que combina amb les Jornades de Lliga Catalana.


La llagosterenca va iniciar la seva trajectòria amb classes de CrossFit i va ser allà on va començar a centrar-se més en els moviments olímpics, en aquest cas l'halterofília, de la mà de Santi Martínez, un professor olímpic. Ella practicava aquest esport al Club Halterofília Girona, però per motius laborals, el 2023, va haver de canviar de club al Club Halterofília Blanes.


Tot i que la Vanesa està molt orgullosa d'on ha arribat, no en té suficient i ara el que es proposa és ser campiona d'Espanya woman45 2025. Valora molt poder mostrar als seus fills la constància i que has de perseguir tot allò que somiïs tot i les circumstàncies o impediments que et puguis trobar pel camí. De la mateixa manera que els fracassos també formen part de l'entrenament i ensenyament, i que has d'aprendre a continuar endavant.

 

Dilluns, 20 Maig 2024 09:51

El Correvarans de Llagostera 2024

Més d'un centenar de persones van assistir a la setena edició del Correvarans de la Festa Major de Llagostera el passat divendres.  La Cercavila-correbars amb xaranga organitzada per l'Associació Cultural Moixiganga, va donar el tret de sortida al Carril i va finalitzar al Modoni.

Un any més el Correvarans de Llagostera, ho va petar! 

Durant el vespre d’ahir dijous 16 de maig, va tenir lloc el tradicional ball de la gent gran de la Festa Major de Llagostera. 

Enguany el ball anava a càrrec del conjunt Gran Premier, però per culpa d’uns incidents que van tenir, no van poder assistir. En lloc d’ells,  va actuar el conjunt Mil Notes. 

El grup Mil Notes, neix des de l’experiència, cantants i músics polifacètics amb una llarga trajectòria musical, passant per les millors orquestres de Catalunya. Els components que el formen són la Sandra Clapera com a cantant, en Jordi Moncayo com a cantant, en Jordi Puigdomènech com a piano-tenora-saxo alt i en Dani Huertas com a saxo tenor-guitarra. Conjunt que reparteix alegria, bona música i virtuositat per fer així d’una festa inoblidable.

Més d’un centenar de persones van assistir a l’espectacle on van repartir coca i cava per a tothom. 

Sota el programa de les activitats que tenen organitzades l’Espai Jove CLV, va tenir lloc durant la tarda d’ahir la final del Torneig Mixt de Futbol 7

El Torneig Mixt de Futbol 7 va consistir en partits que es van disputar durant dues tardes, dimecres 8 de maig i dimecres 15 de maig, on es va fer una lliga on tots els equips jugaven contra tots i els dos equips finalistes són els que jugaven la final. 

Aquesta iniciativa va néixer, ja que des de joventut van detectar que molts joves llagosterencs els hi feia especial il·lusió realitzar activitats d’aquest tipus. De la mateixa manera que era una bona forma per a promoure l’esport i el treball en equip, amb l’objectiu de gaudir d’una bona estona i donar la benvinguda a la Festa Major. 

44 van ser els participants que van configurar els 5 equips del torneig. Els participants eren joves d’entre 12 i 16 anys i tot i que el torneig era mixt, només hi van participar nois. Els equips, que cadascú portava la seva pròpia samarreta estampada des de Joventut, eren: Salvatics F.C, X pájaros, Hunters F.C, Los leones de Montepinar i Klito F.C. 

La normativa del torneig era diferent d’un partit de futbol 7. El joc aplicava unes targetes verdes que servien per premiar les conductes esportives i de joc net. L’equip amb més targetes verdes acumulava més punts, fet que podia provocar que l’equip es classifiqués tot i fer menys gols que algun altre. La Mariona Garcia de joventut explicava que –“de fet, hi va haver un empat entre Hunter F.C i X pajaros per passar a la final, ja que tenien el mateix nombre de partits guanyats i de targetes verdes. Desempat que es va solucionar amb el nombre de gols marcats.” 

Els dos conjunts que van disputar la final van ser Hunters F.C i Klito F.C. Va ser Klito F.C qui es va emportar la victòria, sent així el guanyador del Torneig Mixt Futbol 7, amb un resultat final de 6 a 3. 

Tots els participants van ser obsequiats amb una medalla i l’equip guanyador va rebre el premi d’una partida de paintball al Paintball Empordà, a Torrent. 

Dimecres, 15 Maig 2024 15:28

La Dàlia, la nena llagosterenca poeta

Simfonia haikus, és com s’anomena el primer poemari de la Dàlia, una nena llagosterenca que escriu poemes des dels sis anys. 

La Dàlia, una nena de gairebé deu anys, comparteix aficions amb la seva àvia Pilarín que és editora de llibres, i d’allà neix la seva habilitat d’escriure poemes. Va ser Pilarín qui la va animar a publicar el seu primer poemari que sortirà publicat a finals d’aquest mes.  

Dins de la Simfonia haikus, podem trobar diferents poemes anomenats haikus, concretament trenta, i quatre poemes en vers lliure. Poemes amb què et  submergeixes en un univers cobert de plantes, animals menuts i altres elements quotidians.  

A la llagosterenca la inspira a generar poemes qualsevol cosa que l’envolti, des d’un ocell que veu passar per la finestra fins a passar estona amb la gent que estima. El seu secret és una llibreta de butxaca on apunta tot allò que li passa pel cap. 

El poemari forma part de la col·lecció Mimosa per l’editorial Trípode i Delphine Labedan també ha col·laborat en el llibre, fent les seves il·lustracions. 

La Cristina, una dona de quaranta-un anys mare de dos nens, enguany, ha assolit un dels seus somnis: ser campiona de Catalunya de la disciplina Bikini Fitness IFBB. 

Des de ben petita, la llagosterenca ha patit diferents problemes d’esquena, escoliosis, lumbàlgia, entre d’altres. Va ser a través d’una de les seves visites a la doctora, en la que li va recomanar anar al gimnàs per reforçar la musculatura per no patir tant de dolors, quan va descobrir que aquest esport l’apassionava. 

Avui dia ja fa dotze anys que la Cristina entrena i ja porta tres anys consecutius presentant-se a competicions. 

El darrer any va quedar segona en el campionat de Barcelona, tercera en el de Catalunya i tercera en el Nacional. Ha sigut enguany quan la llagosterenca ha fet un pas endavant i tot i que en el de Barcelona segueix en la mateixa posició, ha aconseguit endur-se la medalla d’or del campionat de Catalunya. 

La Cristina assegura que -ha sigut tot un repte i un gran privilegi ser campiona de la meva comunitat. Això em permet representar Catalunya en el Nacional i estic igual de contenta com de nerviosa perquè m’agradaria poder deixar la Federació Catalana en el millor lloc possible.

El pròxim repte de la campiona de Catalunya és el Nacional que tindrà lloc a primers de juny. De cara a l’any que ve ja es proposa competir en campionats Internacionals com l’Europeu que se celebra a Santa Susanna o altres que tenen lloc a Portugal o Malta. 

@cris82_fitness

Dilluns, 13 Maig 2024 11:22

Festa Major de Llagostera

Una setmana molt especial per Llagostera, ja que divendres es dona el tret de sortida a la Festa Major, amb una extensa i diversa programació dirigida a totes les edats.  

Per a més informació: https://www.llagostera.cat/uploads/imagenes/1484-img-url1715017000.pdf?1715021425 

Dilluns, 13 Maig 2024 11:20

Torneig de Futbolí

Seguint la programació de l’Espai Jove CLV de maig, dijous 16 se celebrarà el torneig de Futbolí de 16 h a 19 h de la tarda. 

Dilluns, 13 Maig 2024 11:16

Torneig mixt de Futbol 7

Dimecres 15 de maig tindrà lloc el torneig mixt de futbol 7, al camp municipal de futbol de Llagostera, dins de la programació de l’Espai Jove CLV. 

Durant la tarda d’avui dilluns 13 de maig, se celebrarà un club de lectura per a infants de 4t a 6è a la biblioteca Julià Cutiller, conduït per Judith Navarro Royo, mediadora en foment de la lectura i educació literària. 

El conte protagonista de l’activitat serà: “Aquest robot soc jo”, de Shinuske Yoshitake.

Pàgina 1 de 2